STEENGRILLDINER

GEZELLIG STEENGRILLEN

In de oertijd kwam men erachter dat indien men vlees verwarmde het vlees minder taai was en lekkerder smaakte. Zo maakte men een open vuur legde daarin stenen en wanneer deze heet genoeg waren legde men daarop het vlees. Steengrillen is dan ook "bakken op een hete steen".

Het hedendaagse steengrillen is qua principe niets anders. Een steen, meestal graniet, wordt verwarmd door een gasvlam tot een temperatuur van ca. 250 a 300 graden celsius. Wanneer de steen deze temperatuur heeft bereikt dan legt men daar op de verschillende vleessoorten, die door onze koks op de juiste dikte zijn gesneden. Men bakt het vlees aan beide zijden totdat het gaar is. Met het vlees worden champignons, paprika, uiringen en ananas meegebakken. Bij het steengrillen gebruikt men geen boter, margarine of olie, hooguit van te voren een beetje zout op de steen strooien.

Het SteengrillDiner bestaat uit 6 gangen.

Vooraf kunt u kiezen uit een:

  • Garnalen cocktail met cocktailsaus
  • Gefrituurde uienringen op een bedje van sla( vegetarisch) 
  • Lenterolletjes met chilisaus (vegetarisch)
  • Stokbrood met twee verschillende tapanades en kruidenboter (vegetarisch)
  • Kip/Ham loempia geserveerd met ketjap
  • Dun gesnedenbeenham geserveerd met een honing/mosterd saus.

Het tussengerecht is groentensoep.

Het hoofdgerecht bestaat uit steengrillen.

U kunt kiezen uit 4 soorten vlees (varkensoestertje, kogelbiefstukje, hamburgertje en kipfiletje). Voor de vegetariŽrs vervangen wij het vlees door vleesvervangende producten.
Iedere groep krijgt haar eigen schaal vlees met daarbij: 3 sausjes, gesneden champignons, uiringen, paprika, stukjes ananas (die lekker mee gegrild kunnen worden met het vlees) huzarensalade, ruculasla op Italiaanse wijze en friet.

Wij sluiten dit diner af met ons HappyDaysClubDessert. Dit dessert bestaat uit een ijstaartje, slagroomsoesjes met chocoladesaus en slagroom.

Dit SteenGrillDiner kost Ä 29,50 per persoon


Printerversie